Op zoek naar clientgerichte psychotherapie?

clientgerichte psychotherapie
 
NVP Wat is psychotherapie?
Anders dan bij psychoanalyse zitten patiënt en psychotherapeut tegenover elkaar. Psychoanalytische psychotherapie duurt over het algemeen één tot enkele jaren. Cliëntgerichte psychotherapie werd tot voor kort Rogeriaanse psychotherapie genoemd, naar haar belangrijkste grondlegger, de Amerikaanse psycholoog Carl Rogers. Cliëntgerichte psychotherapie is persoonsgericht, procesgericht en pragmatisch.
Wat is psychotherapie? Praktijk Koplopers.
Psychoanalytische psychotherapie duurt over het algemeen één tot enkele jaren. Cliëntgerichte psychotherapie werd tot voor kort Rogeriaanse psychotherapie genoemd, naar haar belangrijkste grondlegger, de Amerikaanse psycholoog Carl Rogers. Cliëntgerichte psychotherapie is persoonsgericht, procesgericht en pragmatisch. Persoonsgericht betekent in de eerste plaats dat de cliënt als persoon centraal staat.
Participatie en herstel Carl Rogers 1902-1987: cliëntgerichte therapie.
In de jaren tachtig en negentig worden in de wetenschap biomedische, resultaatgerichte onderzoeksmethodieken ook op psychotherapie van toepassing verklaard. DSM-III heeft de wereld veroverd en daarmee dient het succes van psychotherapie te worden afgelezen aan het verdwijnen van symptomen. Die doelstelling van de research blijkt het beste te passen bij de gedrags en cognitieve therapie, maar wringt bij de inzichtgevende psychotherapievormen.
Persoonsgerichte, experiëntiële psychotherapie PEPT PPO-Opleidingen.
De cliëntgerichte richting binnen de psychotherapie heeft zich vanouds gericht op de werkzaamheid van de therapeutische relatie. Met name de aspecten empathie, echtheid, acceptatie en respect zijn zorgvuldig uitgewerkt. Deze drie basis-aspecten zijn, mede vanwege onderzoeksuitkomsten, alom gewaardeerd vanwege hun therapeutische werking.
Cliëntgerichte psychotherapie: update van een veelzijdige experiëntiële benadering Vlaamse Vereniging van Klinisch Psychologen.
Cliëntgerichte psychotherapie kent verschillende substromingen waarvan de werkzaamheid empirisch onderbouwd is: de reflectieve of klassieke Rogeriaanse psychotherapie, de experiëntiële benadering met focussen en emotiegerichte therapie, de interactionele of interpersoonlijke therapie, de existentiële of zingevingstherapie en de positieve of existentieel welzijn-therapie.
Client-centered therapie Ithaca psychotherapie praktijk.
Cliëntgerichte psychotherapie KAPPA Pedagogen en Psychologenpraktijk.
In cliëntgerichte psychotherapie staan de ervaring en de persoonlijke ontwikkeling van de cliënt centraal. Uitgangspunt van de therapie is dat de cliënt leert ervaren wat zijn eigen, unieke gedachten en gevoelens zijn, zodat hij of zij meer in contact komt met zichzelf.
Cliëntgerichte psychotherapie Wikipedia.
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. Naar navigatie springen Naar zoeken springen. Cliëntgerichte psychotherapie of rogeriaanse therapie is een vorm van psychotherapie waarin het inzicht van de patiënt cliënt in zichzelf centraal staat gericht. Actief luisteren is techniek die Rogers hiervoor gebruikt.

Contacteer ons