Resultaten voor inzichtgevende psychotherapie

inzichtgevende psychotherapie
 
Psychotherapie Praktijk voor Psychotherapie en Psychoanalyse.
Praktijk voor Psychotherapie en Psychoanalyse Drs. Leertherapie en Supervisie. Psychoanalytische Psychotherapie / Inzichtgevende Psychotherapie. De psychoanalytische psychotherapie of inzicht gevende therapie is een vorm van gesprekstherapie die dezelfde theoretische uitgangspunten heeft als psychoanalyse en die ingezet kan worden bij veel emotionele en relationele klachten.
Inzichtgevende Therapie Theo van Dijk Relatietherapeut Psychotherapeut Mediator Coach.
De therapeut helpt de cliënt zich van dit voelen en weten bewust te worden. Cliëntgerichte therapie links. Vereniging Cliëntgerichte Psychotherapie De website van de VCgP, de vereniging van cliëntgerichte psychotherapie. Bevat onder andere een archief van publicaties over cliëntgerichte therapie.
Psychotherapie bij depressie.
De Multidisciplinaire Richtlijn Depressie spreekt van psychodynamische therapie, elders heet het kortdurende psychoanalytische steunende therapie. Maar de meest gangbare naam is inzichtgevende therapie. Tijdens gesprekken met de therapeut probeer je meer inzicht te krijgen in de achtergrond van de psychische klachten.
Soorten therapie.
Emotionele bewustwording van deze patronen die vaak zijn ontstaan in de kindertijd werkt vaak bevrijdend en maakt het mogelijk andere en gezondere keuzes te maken in het leven. Een inzichtgevende psychotherapie is in eerste instantie niet gericht op het wegnemen van symptomen en/of klachten.
Praktijk voor Psychotherapie Kennemerpraktijk.
Het doel van inzichtgevende psychotherapie is inzicht te verschaffen in het ontstaan van psychische problemen. De oorsprong kan zowel in het heden als in het verleden liggen. Een belangrijk uitgangspunt bij deze vorm van psychotherapie is dat drijfveren van gedrag vaak niet bewust zijn.
G-kracht: Inzichtgevende psychodynamische therapie.
Inzichtgevende psychodynamische therapie. Inzichtgevende psycho-analytische psychotherapie. Het besluit tot inzichtgevende psychotherapie wordt gemaakt door de behandelaar en patiënt wanneer beiden achter de werkwijze staan. De werkwijze wordt gekenmerkt door het creëren van een situatie waarin gedachten de vrije loop kunnen krijgen.
Inzichtgevende therapie Praktijk M. Keijzer.
Inzichtgevende therapie wordt ook wel psychodynamische of psychoanalytische psychotherapie genoemd. In deze therapievorm onderzoekt u samen met de therapeut wat er speelt in de relaties die u heeft met anderen, de relatie die u heeft met uzelf en hoe deze relaties samenhangen met uw oorsprong en levensgeschiedenis.
Inzichtgevende gesprekstherapie Geen wachtlijsten Direct-Psycholoog.
Veel therapievormen richten zich op één klacht en zetten technieken in om deze specifieke klacht te verminderen. Inzichtgevende gesprekstherapie gaat wat verder: het is een verzamelnaam voor gespreksbehandelingen waarbij u beter leert begrijpen hoe pijnlijke gevoelens in het hier-en-nu samenhangen met ervaringen uit het verleden. U krijgt meer inzicht in waarom u doet zoals u doet. Doelen kunnen zijn het onderzoeken en verstevigen van uw identiteit of het verwerken van oude pijn uit het verleden. Een belangrijk uitgangspunt bij deze vorm van psychotherapie is dat drijfveren van gedrag vaak niet bewust zijn.

Contacteer ons