Op zoek naar oplossingsgerichte psychotherapie?

oplossingsgerichte psychotherapie
 
Oplossingsgericht? VVDO vzw.
samenwerking en de focus op toekomstige mogelijkheden en oplossingen verandering versterken. Kenmerkend voor oplossingsgerichte therapie is het vertrouwen van de hulpverlener in de mogelijkheden van de cliënt om zelf positieve veranderingen te realiseren. De basis van de oplossingsgerichte therapie ligt in het werk van Milton H.
Oplossingsgerichte psychotherapie Roland Lunter.
Acceptance en Commitment Therapie. EMDR en Exposure. Kosten en vergoeding. Oplossingsgerichte psychotherapie is een vorm van gesprekstherapie, waarin de situatie zoals de cliënt die zich wenst het uitgangspunt is. De cliënt wordt geholpen om de gewenste toekomst in detail te beschrijven.
Oplossingsgerichte korte psychotherapie Cladder 9789026522307 Boom Psychologie.
Oplossingsgerichte korte psychotherapie was sinds 1999 het eerste Nederlandse boek over dit onderwerp. Sindsdien zijn er vele gevolgd: een handboek met 1001 vragen, het spel van oplossingen, veilig opgroeien, doelgerichte hulp voor kinderen en jeugdigen, oplossingsgericht werken in het bedrijfsleven, in de praktijk en in het onderwijs.
Oplossingsgerichte psychotherapie voor de behandeling van depressie Nuttige informatie over depressie / depressiviteit.
Oplossingsgerichte psychotherapie, op deze pagina kortweg oplossingsgerichte therapie genoemd, richt zich in tegenstelling tot de meeste andere therapieën niet eerst op het omschrijven van de problemen en het onderzoeken van de oorzaken daarvan, maar begint meteen met de mogelijke oplossingen voor de depressie.
Oplossingsgerichte therapie Stichting Burnout Stress.
In deze methode richt de therapeut zich niet op het probleem, maar gaat samen met de cliënt op zoek naar oplossingen. Oplossingsgerichte therapie is een respectvolle, vaak kortdurende benadering, gericht op competenties, sterke kanten van de cliënt en op wat cliënten wél willen.
Oplossingsgerichte therapie Cursusaanbod King nascholing.
Inleiding Oplossingsgerichte therapie. Aan het eind van de cursus heb je begrepen waar het in de oplossingsgerichte therapie om gaat en heb je geoefend met oplossingsgerichte gespreksvoering. 1 jun 2019. NIP KJ NVO OG SKJ psychologen en orthopedagogen POH-GGZ SKJ VGCt 3 dagen. Oplossingsgerichte Korte Psychotherapie bij volwassenen, kind en jeugdigen.
Tijdschrift voor Psychiatrie Oplossingsgerichte therapie in de praktijk. Wonderen die werken Vert. F. McBrien.
Het boek begint met een samenvatting van de belangrijkste principes van de oplossingsgerichte methode, zoals het principe repareer niet iets wat niet stuk is. Dit noemen de auteurs een overkoepelend principe van de oplossingsgerichte therapie, omdat een centrale gedachte in de methode is dat niet de therapeut, maar de cliënt de expert is.
Oplossingsgerichte therapie als relatietherapie Liefde met Passie.
Bij oplossingsgerichte therapie wordt er van uit gegaan dat jij als de expert bent en deskundig bent als het gaat om je eigen problematiek. De therapeut neemt een ondersteunende rol in en zal vragen stellen zodat je je blijft richten op je doel.

Contacteer ons